Q&A Railoperator

Railprocedure APM Terminals MVII

Hoe kan ik break bulk en/of out-of-gauge lading voormelden?

OOG lading kan via de normale voormeldprocedure aangemeld worden via Portbase met het ‘Flat’ nummer. Break bulk lading kan ook via de normale voormeldprocedure aangemeld worden met het boekingsnummer of unieke breakbulk nummer. Het Supporting Services team gaat over breakbulk en is bereikbaar via MVII.specialcargo@apmterminals.com.

Hoe kan ik intracommunautaire lading (ICT) voormelden?

In Portbase (PCS) in de service Melding Import Documentatie kan intracommunautaire lading aangemeld worden.

Wat gebeurt er als de terminal een technische storing heeft?

Bij een technische storing kan er niet voorgemeld worden. Zodra het probleem opgelost is zal de terugkoppeling weer plaatsvinden. Als de technische storing optreed nadat de voormelding en terugkoppeling plaatsgevonden heeft zal er gecommuniceerd worden als de storing implicaties heeft voor u.

Wat gebeurt er als de documentatie van een aantal containers op een trein niet in orde blijkt te zijn?

Als een deel van de containers NOT OK hebben wordt de trein wel toegelaten op de terminal. De containers die de status NOT OK hebben worden niet gelost.

Hoeveel tijd voor aankomst van de trein dienen de documentgegevens bij de terminal bekend te zijn?

De documentgegevens zijn opgesplitst in 2 delen. De status opvraag van de importcontainer moet gedaan worden voor ETA deepsea schip. Dit om ervoor te zorgen dat de container in de juiste stack gezet kan worden. De voormelding kan gedaan worden tot 6 uur voor ETA trein, de status moet dan wel direct OK zijn.

Hoe wordt omgegaan met 'te laat' binnenkomende treinen (bijv. a.g.v. vertragingen onderweg)? Worden deze wel binnengelaten of worden ze geweigerd?

Treinen worden niet geweigerd en worden binnengelaten bij beschikbare capaciteit. Mocht de containerinformatie (documenten / containers) niet in orde zijn, zullen desbetreffende containers niet gelost / geladen worden.

In hoeverre controleren de terminals ook gevaarlijke stoffen (IMO-labels, UNDG-nummers) bij het aanleveren van IMO-containers?

Dit wordt altijd gedaan. Ook deze gegevens zijn belangrijk in een loslijst van een trein, barge of truck. Indien IMO gegevens niet matchen wordt de container niet op de terminal toegelaten.

Wat is de definitie van de termen Gate In en Gate Out bevestiging?

Gate-in is het moment dat de container een yardpositie krijgt. Gate-out voor truck is na het aanbieden van de cargocard bij de gate-out pedestal. Voor trein en barge is gate-out het moment van bevestigen van laden op trein/lichter.

Wat is de gemiddelde uptime van Portbase (PCS) en wat te doen als de container- en document-voormeldingen niet elektronisch doorgezet kunnen worden via Portbase (PCS)?

Portbase (PCS) garandeert een uptime van 99,5%. Het systeem is dubbel uitgevoerd waardoor de continuïteit maximaal wordt gewaarborgd. Bij (gedeeltelijke) uitval worden in overleg noodprocedures van kracht, zodat toch kan worden doorgewerkt.

Is er sprake van een (nood-)balie waar de documenten afgeleverd kunnen worden, mochten de documenten (per abuis) nog niet voorgemeld zijn?

Bij APM Terminals MVII zal er een (nood)balie zijn waar fysieke documenten afgegeven kunnen worden. De documenten moeten wel elektronisch aanwezig zijn om de status OK te krijgen. Bij de (nood)balie kunnen de documenten nog ingescand worden, dit moet dan wel gebeuren voor de treshold van het slot.

Wie ontvangt de Arrival at Exit?

De Arrival at Exit is bestemd voor de Douane.

Hoe verloopt de communicatie vanuit APM Terminals MVII over operationele afwijkingen?

APM Terminals MVII communiceert op containerniveau via Portbase (PCS). Daarnaast wordt er over grote verstoringen gecommuniceerd via de website www.DailyLiftingMVII.nl.

Wat als een schip vertraagd is? Welke terugkoppeling vindt er dan plaats (aan exporteurs, expediteurs, importeurs en vervoerders) vanuit de terminal?

APM Terminals MVII communiceert op containerniveau via Portbase (PCS) met de vervoerders. Daarnaast wordt er over grote verstoringen gecommuniceerd via de website www.DailyLiftingMVII.nl.

Waarom wil APM Terminals MVII vooraf de vervolgmodaliteit weten?

Containers zijn na lossing zo direct op de juiste locatie te stacken, APM Terminals MVII heeft dedicated stacks; doordat de container in de juiste stack staat kunnen vertragingen en extra handelingen worden voorkomen.

Hoe snel na lossing is een container beschikbaar?

Als de Melding Import Documentatie is gedaan en alle statussen in de service Road/Barge/Rail Planning op groen staan, is de container direct na lossing beschikbaar.

Om als vervoerder goed te kunnen plannen, is het belangrijk om te weten wanneer een container wordt gelost. Is deze informatie beschikbaar?

Een indicatie van de verwachte lostijd wordt gecommuniceerd als terugkoppeling op de statusaanvraag via Portbase.

Ik heb mijn container al ingeleverd op de terminal, maar zie dat ik een foutief containernummer heb doorgegeven. Wat moet ik doen om dit te wijzigen?

Het is niet mogelijk een andere container aan te leveren dan vermeld in de voormelding. De voormelding moet dan gecancelled worden en de het juiste containernummer moet met een nieuwe voormelding gedaan worden.

Kan een zegelnummer overschreven worden na de voormelding?

Door middel van het versturen van een update kan het zegelnummer wat eerder ingevoerd is overschreven worden.

Hoeveel tijd voor aankomst van de trein dienen de documentgegevens bij de terminal bekend te zijn?

Bij APM Terminals MVII moet de documentatie in orde zijn 6 uur voor ETA trein. Daarnaast heeft APM Terminals MVII gereserveerde stacks waardoor de eerste status request gedaan moet worden voor ETA diepzee schip.