Expediteurs & Verladers

  • Met de opening van APM Terminals Maasvlakte II (MVII) start een nieuw tijdperk in containeroverslag. APM Terminals MVII onderscheidt zich op het gebied van snelheid, betrouwbaarheid en veiligheid. Op Maasvlakte II gaat informatie altijd de container vooruit, waardoor een vlekkeloze operatie ontstaat.

  • foto_expediteurs_small2

     

Optimale doorstroming tussen zee en land

Een soepele aan- en afvoer van containers van – en naar het achterland is voor APM Terminals MVII cruciaal. Daarom beschikken wij over een aparte binnenvaartkade, een geïntegreerde spoorterminal en hanteren we slotplanning voor trucks. Daarnaast heeft APM Terminals MVII haar terrein opgedeeld in dedicated container stacks voor binnenvaart, spoor en wegvervoer. Na lossing worden importcontainers voorgesorteerd op de geplande vervolgreis, zodat containers direct beschikbaar komen voor verder vervoer.

Elektronisch voormelden douane documenten

Het uitwisselen van informatie gebeurt op APM Terminals MVII via het Port Community System van Portbase. Bij zowel import- als exportcontainers dienen expediteurs en verladers de douanedocumentatie vooraf digitaal aan te melden. Wij vragen vervoerders vervolgens om de container en hun bezoek digitaal voor te melden. Hierna kan uw container bij APM Terminals MVII ingeleverd/opgehaald worden.

Voor exacte aanleveringstermijnen van douanedocumenten verwijzen wij naar de operationele handleidingen, welke onderaan deze pagina te vinden zijn.

Tijdig opgeven vervolgmodaliteit

Als de vervolgmodaliteit van importcontainers tijdig bekend is bij APM Terminals MVII, kunnen de betreffende containers tijdig in de juiste dedicated stack worden geplaatst. Wij leiden de geplande vervolgmodaliteit af uit het ‘opvragen containerstatus’ bericht dat binnenvaart- en spooroperators ons via Portbase sturen. Vervoerders kunnen dit bericht echter pas aan ons sturen als zij over de opdracht beschikken. Wij vragen u daarom om deze opdrachten tijdig bij de vervoerders te melden, zodat zij voor aankomst diepzee schip de berichten aan ons door kunnen sturen. Op deze manier voorkomen we met elkaar vertragingen.

Online planner voor intermodaal vervoer

Steeds meer expediteurs en verladers kiezen voor efficiënt, duurzaam en file-mijdend vervoer via binnenvaart of spoor. APM Terminals MVll stimuleert dit. Voor ons is een goede verdeling van in- en uitgaande containers over weg, spoor en binnenvaart van groot belang. Dit zorgt ervoor dat we de steeds grotere schepen ook aan de landzijde snel en zonder vertraging kunnen afhandelen. Op www.liftingintermodal.com bieden wij expediteurs en verladers daarom een overzicht van de beschikbare binnenvaart- en spoorverbindingen; inclusief de bijbehorende inland terminals en binnenvaartoperators.

 

  • Actueel Nieuws

    Go
  • Actuele updates

    Go