Diepzee

 •  

  De nieuwe diepzee terminal van APM Terminals Maasvlakte 2 handelt elk bezoekend zeeschip snel en veilig af. De Super Quay Cranes (SQC’s) zijn geschikt voor de allergrootste containerschepen van nu (18.000 TEU) en van de toekomst.

Hoge productiviteit door automatisering en innovatie

Het kraanproces op APM Terminals MVll is bijna volledig geautomatiseerd. Onze kraanmachinist bedient de kraan op afstand en voert ongeveer 20% van de handelingen handmatig uit. De overige handelingen worden door de kraanmachinist enkel gemonitord. Het kraanproces wordt verder geoptimaliseerd aangezien elke kraan over twee spreaders beschikt. Zo kunnen wij ieder diepzeeschip snel en efficiënt afhandelen. De anti-slingerfunctie op de kraan zorgt ervoor dat we bij zware weersomstandigheden langer door kunnen werken. Vanaf 2016 gaan wij twee 40-voeters tandem laden / lossen. Deze innovaties zorgen voor een nieuwe sprong in onze productiviteit. Wij hebben nog minder tijd nodig en uw diepzee schip vertrekt nog sneller richting zee!

Optimale doorstroming van zee naar land

APM Terminals MVll is speciaal ingericht om vertragingen te voorkomen. Bij lossen, sorteren wij de container direct voor op de geplande vervolgmodaliteit. Elke modaliteit heeft zijn eigen toegewijde opslag en – afhandelingscapaciteit. Containers komen hierdoor gelijk na lossen beschikbaar voor verder vervoer richting achterland.

Samenwerking met vervoerders

Onze processen zijn afgestemd op die van vervoerders, en andersom. Deze samenwerking en wederzijdse transparantie leiden ertoe dat een container efficiënt en op het juiste tijdstip zijn bestemming bereikt.

 • Factsheet
  diepzee

  Downloaden

 • Actuele nieuwsberichten
  diepzee en feeder

  Go

 • Actuele updates
   diepzee en feeder

  Go