Binnenvaart

aanvraag af-/opzetten auto
 •  

  Binnenvaart is één van de belangrijkste modaliteiten voor de aan- en afvoer van containers op Maasvlakte 2. Daarom beschikt APM Terminals MVll over een geïntegreerde binnenvaartkade. De binnenvaartkranen zetten wij uitsluitend in voor het laden / lossen van binnenvaartschepen. Zo handelen wij uw binnenvaartschepen snel en efficiënt af.

 •  

Betrouwbare afhandeling via Fixed Windows

Binnenvaartschepen die een stabiel volume hebben en op tijd komen, kunnen bij APM Terminals MVll wekelijks een vast tijdslot reserveren. Dit Fixed Windows concept biedt een win-win situatie op het gebied van betrouwbaarheid en productiviteit. De binnenvaartoperator is verzekerd van afhandeling en de terminal kan de kadebezetting optimaliseren!

Tijdig en correct elektronisch voormelden

APM Terminals MVll verzoekt u om alle gegevens van container en binnenvaartschip tijdig en volledig elektronisch voor te melden via de service Barge Planning van Portbase. Uw bezoek aan onze terminal wordt dan optimaal voorbereid. Wij koppelen vervolgens containerstatusinformatie en verwachte lostijden aan u terug. Deelname aan de service Barge Planning is gratis voor binnenvaartoperators.

Samenwerken aan een optimale dienstverlening via binnenvaart

Samen met de binnenvaartoperator werken wij aan het stroomlijnen van de dienstverlening via binnenvaart. Onze operationele procedures bieden flexibiliteit zodat u (wijzigingen in) de voormelding nog kort voor het bezoek kunt doorgeven. Naast de dagelijkse afstemming, meten en evalueren wij regelmatig elkaars prestaties. Hierbij staat continue verbetering centraal. Door processen en werkwijzen op elkaar af te stemmen, voorkomen we fouten en verbeteren we samen onze dienstverlening richting (eind)klant.

Duurzaam en voordelig vervoer via inland terminals

Een groot aantal inland terminals in de Benelux beschikken over binnenvaartverbindingen naar APM Terminals MVll. Er is er altijd wel een inland terminal dichtbij uw verlader of ontvanger. Via dit centrale laad- of lospunt is onze terminal op een duurzame en voordelige wijze bereikbaar via binnenvaart.

Routeplanner voor intermodaal vervoer

Steeds meer expediteurs en verladers kiezen voor efficiënt, duurzaam en file-mijdend vervoer via binnenvaart of spoor. APM Terminals MVll stimuleert dit. Voor ons is een goede verdeling van in- en uitgaande containers over weg, spoor en binnenvaart van groot belang. Dit zorgt ervoor dat we de steeds grotere schepen ook aan de landzijde snel en zonder vertraging kunnen afhandelen. Op www.liftingintermodal.com bieden wij expediteurs en verladers daarom een overzicht van de beschikbare binnenvaartverbindingen; inclusief de bijbehorende inland terminals en binnenvaartoperators. Na het invullen van enkele gegevens (containernummer/ bootnaam en herkomst / bestemming) toont de routeplanner de meest efficiënte route voor een import- of exportcontainer. Op deze manier promoten wij samen met de binnenvaartoperator het transport via binnenvaart.

 • Factsheet
  binnenvaart

  Downloaden

 • Operationele handleiding binnenvaart

  Downloaden

 • Actuele nieuwsberichten binnenvaart

  Go

 • Actuele updates  binnenvaart

  Go